Stefanove gusle u Boliviji


Student sa Cetinja i predsjednik Crkvene omladine Crnogorske pravoslavne crkve, Stefan Marković, koji se uspješno bavi izradom predmeta u duborezu uručio je predsjedniku Crnogorsko-Argentinske fondacije Miloradu Mišu Krivokapiću gusle koje je sam izradio. “Posebno mi je drago što gusle idu u Južnu Ameriku, Zeleni kontinent je jedini dio svijeta do kojeg nijesu stigle. Inače, tamo su davno odselili moji rođaci, porodica Radiš”, kazao je Stefan uručujući svoj rad i donaciju  predsjedniku Fondacije Miloradu Mišu Krivokapiću.

Miso i Stefan

 

Ručno rađene Stefanove gusle  Crnogorsko-Argentinska Fondacija će donirati crnogorskoj zajednici u Boliviji.

Takođe, Liberalna Partija Crne Gore je donirala dvadeset crnogorskih zastava koje će predsjednik Krivokapić donirati zajednicama u Argentini, i skromnu finansijsku podršku Fondaciji.

17435984_10211054999589084_6865711491570848831_o

Predsjednik fondacije Milorad Mišo Krivokapić će boraviti u Argentini i Urugvaju narednih petnaest dana, tokom kojih će prisustvovati proslavi stogodišnjice od osnivanja crnogorske kolonije La Montenegrina u provinciji Ćako-Argentina, kao i otkrivanju spomenika crnogorskim iseljenicima u gradu Karmelo u Urugvaju. Krivokapić će tokom posjete donirati četiri para crnogorske nošnje, zajednicama u Argentini-Buenos Aires i Ćako po jedan par, kao i po jedan par zajednicama u Limi-Peru i Montevideo-Urugvaj.

Bista Petra ll Petrovića Njegoša koja je djelo umjetnika Mitra Živkovića, zahvaljujući Crnogorsko-argentinskoj fondaciji krasiće jedan od trgova u reprezentativnom dijelu Buenos Airesa.