Prezentacija Crne Gore na Nacionalnom Univerzitetu Aveljaneda


 

Studenti Fakulteta za turizam Nacionalnog Univerziteta Aveljaneda (Universidad Nacional de Avellaneda), iz Buenos Ajresa, prezentovali su Crnu Goru na univerzitetskom sajmu turizma početkom mjeseca.

 

“Nakon opširnog istraživanja koje se tiče pitanja turizma raznih država svijeta, odlučili smo da prezentujemo Crnu Goru. Svjesni da ćemo vrlo teško doći do konkretnih informacija koje se tiču pormocije Crne Gore, realizacija naše ideje je bila u velikoj neizvjesnosti, sve do momenta kada smo pronašli informacije o crnogorskoj zajednici u Buenos Ajresu. Tada smo stupili u kontakt sa sekretarkom zajednice Sofijom Lakonić koja nam je pomogla puno. Iz zajednice su nam “otvorili vrata” ka Crnoj Gori, dali nam potreban materijal na osnovu kojeg smo je prezentovali, kao i generalno podršku koja se tiče realizacije naše ideje” kazali su nakon prezentacije studenti: Camila Sanchez, Carolina Sayacan, Julian Ruiz i Carolina Sanchez.

“Naša prezentacija se sastojala iz prezentacije Crne Gore  kao turističke destinacije, objašnjavajući posjetiocima turističke resurse zemlje, njene regione, geografiju, najvažnije gradove, njenu kulturu, istoriju,  i sve prirodne ljepote. Promovisali smo Crnu Goru kao trenutno  najatraktivniju destinaciju u Evropi koja  se nalazi u punom rastu. U Argentini još uvijek, nije toliko poznata, zato je naš štand privukao veliku pažnju posjetioca, prije svega naših kolega sa Univerziteta. Mnogi su bili zainteresovani šta Crna Gora kao turistička destinacija nudi, informacije o mogućim rutama koje putnika iz Latinske Amerike mogu odvesti u Crnu Goru, kao i za informacije koje se tiču  troškova tokom boravka u Crnoj Gori, koje smo zahvaljujući crnogorskoj zajednici iz Buenos Ajresa smo im mogli pružiti” dodali su Camila, Carolina, Julian i Carolina.

U zahvalnici crnogorskoj zajednici  na ukazanoj pomoći, studenti su poručili:

“Jako smo zadovoljni što smo imali priliku da uz vašu pomoć upoznamo kulturu i istoriju ove predivne zemlje. Nadamo se da ćemo jednog dana biti u prilici da je prezentujemo na još bolji način, ovu magičnu zemlju u kojoj postoji toliko toga za otkriti.”