Potraga iz Crne Gore


Poštovani posjetioci sajta, sve informacije koje su prikazane su informacije koje smo dobili lično od potomaka iseljenika. Nažalost, puno njih ne raspolaže sa puno informacija, kao što su godine odlaska njihovih predaka, njihova promijenjena imena (imena i prezimena iseljenika  su njihovim dolaskom u Latinsku Ameriku prilagođena hispanskom govornom području). Takođe, navedene informacije nijesu i najpreciznije. Potomci iseljenika koji su nam ustupili informacije su nam iste ustupili na bazi njihovih sjećanja, i na bazi dokumenata svojih predaka koje vrlo rijetko posjeduju, kao i na bazi njihovog dosadašnjeg istraživanja. S toga, Vas molimo da, ukoliko imate bilo kakav podatak, ili jasnije informacije o sada već potomcima dolje navedenih osoba u Latinskoj Americi, da nam pišete na e-mail fondacije.

Marko Radunov Jovanović, porijeklom iz Cetinja. 1921. godine Iz Gaete-Italija se seli u Argentinu. U Argentini se oženio sa Marijom Zvicer, sa kojom je imao troje djece. Nakon Markove smrti, Marija se ponovo udaje takođe za Jovanovića, ali z Bjelopavlića. Marko je otišao zajedno sa Vasom Šonjovim Jovanović, takođe iz Cetinja.

Informacije o životu svojih predaka i rođacima u Argentini traži Miško Jovanović, Markov bratanić iz Cetinja.

Živko Perović iz Cuca, doselio u Argentinu između 1923-1925 godine. Prema informacijama porodice iz Crne Gore, Živko je živio u Buenos Airesu, gdje je  imao firmu za proizvodnju spomenika.

Infrmacije o životu svojih predaka i rođacima u Argentini traži Mićo Perović iz San Franciska.

Vojin Marović, rođen 1913, godine u Balabanima-Zeta. 1944 godine odlazi iz svog rodnog kraja i pokušava da pređe “Zidani Most”, gdje biva ranjen. Prema iformacijama Vojinovih potomaka, Vojin je duže vrijeme bio u vojničkoj bolnici u Karlovcu, u blizini Zagreba. Takođe, prije desetak godina Vojinovi potomci su dobili informaciju da je nakon izlaska odselio u Argentinu.

Informacije o životu svojih predaka i rođacima u Argentini traži Vojinov unuk Dragan Marović iz Podgorice.

Luka Petričević, iz Goričana-Zeta, od oca Simona i majke Stakice Drecun. Luka je bio žandarm Kraljevine Jugoslavije. Godine 1945, odstupa protiv svoje volje, i u Goričanima ostavlja suprugu i petoro djece-četiri kćerke i jednog sina. Prema informacijama Lukinih potomaka iz Crne Gore, poslednja informacija koju su dobili o Luki, je da je živio u Brazilu.

Informacije o životu svojih predaka i rođacima u Brazilu, traži Lukin unuk Darko Đurović iz Podgorice.