Projekti u najavi


2016-2017

1.  Kulturna saradnja sa crnogorskim iseljeništvom u Argentini   

Projekat podrazumijeva izradu sajta Fondacije, kao i izradu biste jednog od značajnijih velikana Crne Gore i njeno slanje u Argentinu.Ista će biti postavljena u dijelu Argetine u kojoj postoji najveća koncentracija crnogorskog iseljeništva. Ministarstvo Finansija Crne Gore u sklopu Dodjele prihoda od igara na sreću je odobrila iznos od  3.000 eura, za navedeni projekat.

2. Očuvanje crnogorske tradicije i kulture u Latinskoj Americi

Projekat podrazumijeva donaciju muške i ženske crnogorske nošnje crnogorskim zajednicama u Latinskoj Americi, kao i njenu prezentaciju o značajnosti iste i značenju svih djelova pojedinačno. Ministarstvo Finansija Crne Gore u sklopu Dodjele prihoda od igara na sreću je odobrila iznos od  2.000 eura, za navedeni projekat.

3.Istraživanje-crnogorskih-migracija-na-području-latinske-amerike-sa-akcentom-na-iseljeništvo-iseljeno-sa-područja-Zete

Projekat podrazumijeva prikupljanje podataka o crnogorskim iseljenicima u Latinskoj Americi kao što su: podaci o njihovim životima u Crnoj Gori, podaci o njihovim životima u Latinskoj Americi, podaci o njihovim potomcima- koje istraživači Fondacije u Latinskoj Americi pretvaraju u priče a koje će biti objavljene u knjizi “Mongrafija Zete”. Opština Golubovci je u sklopu podrške projekata vezanih za Opštinu Golubovci , za ovaj projekat odobrila 1.100 eura